25.1.2019

KOSEKille rahoitusta biotalouden, cleantechin ja akkuklusterin edistämiseen

Kokkolanseudun Kehitys Oy on saanut tammikuussa kaksi merkittävää rahoituspäätöstä yritysten biotalouden, cleantechin ja akkuklusterin edistämiseen alueella.

Biolit-hankkeen tavoitteena on bio- ja kiertotalouden innovaatioiden edistäminen sekä akkuklusterin arvoketjujen tunnistaminen ja niiden vahvistaminen. Lisäksi asiantuntijaselvitysten ja liiketoimintakartoitusten pohjalta kootaan yrityskonsortioita ja/tai klustereita. Myös uusiutuvan energian käytön edistämistä lisääviä toimia kehitetään. Hanke on kaksivuotinen ja sen päärahoittaja on Keski-Pohjanmaan liitto.

Lisäksi KOSEK on saanut rahoituksen Future Cleantech Solutions – hankkeelle, joka on Suomen ja Ruotsin välinen yhteishanke ja jossa päärahoittaja on EU:n Interreg Botnia Atlantica ohjelma. Hankkeeseen osallistuvat Suomesta Vaasa ja Kokkola, sekä Ruotsista Örnsköldsvik, Uumaja ja Skellefteå. Hankkeen tavoite on tunnistaa ja koota yhteen koko alueen cleantech-yrityksiä, ja verkostoimalla luoda alueen pk-yrityksistä kilpailukykyisiä konsortioita mm. suurhankkeiden tarpeisiin. Hanke on kolmevuotinen, eli kestää vuoden 2021 loppuun saakka. Hankkeen pääkoordinaattori on Uumaja.

- Hankkeet tukevat hienosti akkukemianteollisuuden klusterin rakentumista ja Biolaakson tavoitteiden toteutumista alueemme yrityksissä. Rekrytoimme tällä hetkellä työntekijöitä hankkeisiin, kertoo KOSEKin toimitusjohtaja Anne Pesola.

Yhteensä näihin hankkeisiin osoitettiin 463.000 euroa EU:n ja valtion rahoitusta. Hankkeiden rahoitukseen osallistuvat myös alueiden kunnat ja yritykset.

Lisätietoja:

Anne Pesola
toimitusjohtaja
Kokkolanseudun Kehitys Oy
anne.pesola@kosek.fi
p. 044-7809097