28.6.2018

Kokkolan Venetsialaiset julkaisee ensimmäiset esiintyjät - uutuutena laservaloshow

Kokkolan kaupungin järjestämää aitoa ja alkuperäistä Kokkolan Venetsialaiset –tapahtumaa vietetään tänä vuonna kaksipäiväisenä.

Kaupunkifestivaali järjestetään perjantaista lauantaihin 24. – 25. elokuuta ja se päättyy lauantaina ensimmäistä kertaa Kokkolassa nähtävään laservaloshow’hun.

Tälle vuodelle uudistuksena nähdään ilotulituksen korvaava näyttävä laservaloshow. Uuteen lasershowelementtiin päädyttiin mm. ekologisista syistä, ympäristö- ja meluhaittojen vuoksi, mutta päätösvaloshow’n näyttävyydestä ei haluta tinkiä.

– Lisäksi kaupungintalon remontti vauhditti päätöstä. Perinteisestihän ilotulitus on ammuttu kaupungintalon katolta. Remontin takia ja sen jälkeenkään sieltä ei enää paloturvallisuussyistä voida ampua ilotulitteita, kertoo kaupungin kehitysjohtaja Jonne Sandberg. Musiikin tahdittama laservaloshow on varmasti näyttävä ja uusi kokemus tapahtumaan saapujille, hän jatkaa.

-Yleisöllä on mahdollisuus vaikuttaa laservaloshow’n yhteydessä soitettavaan musiikkiin. Avaamme Venetsialaisten nettisivuilla äänestyksen, jossa voi käydä valitsemassa, minkä artistin tai kokoonpanon musiikkia haluaa kuulla osana laservaloshow’ta, kertoo KOSEKin markkinointipäällikkö Päivi Korpisalo

Kokkolan Venetsialaisten ohjelma on valmistumassa ja luvassa on markkinahumun lisäksi monipuolista viihdettä. Torialueen tapahtumiin on tänäkin vuonna yleisölle vapaa pääsy.

Perjantaina 24.8. viikonlopun aloittavat voimamiehet. Venetsialaisten areenan valloittavat Suomen kahdeksan vahvinta ja neljä ulkomaista voimamiestä. Kyseessä on SCL Finnish Open Kokkola 2018-kisa.

Perjantai-iltana lavalla nähdään muun muassa kokkolalaislähtöinen Jannika B ja vauhdikkaasta iskelmämusiikista pitäville iloa tarjoilee Meiju Suvas. Meiju on lupautunut myös yhteislauluhetken vetäjäksi lauantaiaamuna venetsialaistorilla. Uutuutena festivaalissa nähdään lapsille suunnattu näyttävä Ruffle Army jättisaippuakuplashow. Lisäksi taidokkaan tulenkäytön mestari Taikatulet esiintyy molempina iltoina. Lauantai-illan päättää nuorison supertähti Isac Elliot.

- Venetsialaisten ohjelma on tänäkin vuonna haluttu rakentaa mahdollisimman monipuoliseksi koko perheen tapahtumaksi. Ohjelman tarkempia tietoja löytyy tapahtuman nettisivuilta, kertoo KOSEKin markkinointipäällikkö Päivi Korpisalo.

Kokkola on tarjonnut uusille kyvyille tilaisuuden esiintyä Venetsialaisissa. Avoin esiintyjähaku järjestettiin keväällä ja #meidänvenetsialaiset - Talent 2018 -hakuun osallistui monenlaisia esiintyjäryhmiä tanssista musiikkiesityksiin ja yhtyeisiin.

Talent-parhaimmisto pääsee esiintymään Kokkolan Venetsialaisiin ja osallistujilla on myös mahdollisuus päästä yhteistyökumppani MagnumLiven myyntiin. #meidänvenetsialaiset – Talent 2018 esiintyjät julkaistaan koko ohjelmiston julkaisun yhteydessä.

Kokkolan Venetsialaisten järjestelyistä vastaavat Kokkolan kaupunki ja KOSEK yhteistyössä MagnumLiven kanssa.

Lisätiedot tapahtumasta:

Kokkolan kaupunki:
Kehitysjohtaja
Jonne Sandberg,
044-780 9093

KOSEK:
Markkinointipäällikkö
Päivi Korpisalo,
044- 780 9095

MagnumLive:
Markkinointipäällikkö
Liisa Marjomäki,
050 5254 109

www.venetsialaiset.fi
www.kokkola.fi