15.6.2018

Toimitusjohtajan kesätervehdys - Kasvun polulla

Alkuvuosi on Kokkolan elinkeinoelämässä ollut kiireistä aikaa.

Noususuhdanteeseen mukaan päässyt teollisuus ja kauppa sekä niitä tukevat palvelut ovat kaikki Kokkolan elinkeinoelämän tärkeitä osia ja kasvu näkyy sekä positiivisena tekemisen ilona että haasteena kasvun hallinnassa. Kasvu haastaa perinteisen johtamisen ja pakottaa yritysten hallitukset miettimään ja ratkaisemaan rahoitukseen, henkilöstöhallintoon, myyntiin ja markkinointiin liittyviä kysymyksiä. Miten pääomitamme yritystä kun investoinnit on tehtävä ennen kuin myyntituotot tulevat? Miten rekrytoimme uutta työvoimaa? Mitkä ovat keskeiset kohderyhmämme ja -markkinamme? Minkä asiakkaan ongelman tuotteemme tai palvelumme ratkaisee? Miten johdamme projekteja ja miten takaamme laadun?

Osaavan työvoiman etsinnässä ja rekrytoinnissa eteen on tullut y ja x sukupolvien asettamat uudet vaatimukset työelämälle ovat yllättäneet monet työnantajat. Työpaikan täytyy olla houkutteleva ja ulkoinen ”habitus” niin somessa kuin fyysisesti kunnossa. Nykyiset työntekijät ovat parhaita markkinoijia jakamalla positiivista työnantajamielikuvaa eteenpäin. Kasvun polulle pääsemisessä, alle viiden hengen aloittelevassa yhtiössä, asiakashankinta ja myynti ovat keskeisiä kysymyksiä. Myös yrittäjän henkilökohtaisella osaamisella, innostuksella ja sitoutumisella on iso merkitys. Myöhemmillä kasvun portailla haasteet kulminoituvat johtamiseen ja organisoitumiseen. Tällöin on syytä rakentaa johtoryhmä- ja hallitustyöskentelyä, luoda johtamisjärjestelmä ja operatiivisia mittareita. Näissä kaikissa vaiheissa yritys ja yrittäjä tarvitsevat usein kumppania. Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEK on yrittäjän apuna ja yhteistyössä etsitään vaihtoehtoja eteenpäin.

Kevään 2018 aikana on Kosekissa tehty 1012 yritys- ja toimijakontaktia (05.06.2018). Näistä yrityskontakteja on ollut 863 ja ne ovat kohdistuneet 301 eri yritykseen eli keskimäärin n. 3 kontaktia per yritys. Uusyrityskeskus Firmaxin kautta perustettu tänä vuonna 30 uutta yritystä. Kevään aikana esiin on nostettu tuotteistamista ja sähköistä markkinointia. Näistä ja muista ajankohtaisista aiheista on järjestetty kevään aikana kaikille avoimia seminaareja ja koulutuksia yhteensä 20 kpl. Palaute tapahtumista on ollut hyvä ja vastaavia tilaisuuksia on toivottu lisää. Syksyllä painopiste siirtyy rahoitukseen, osaavan työvoiman saatavuuteen ja omistajanvaihdoksiin.

Mutta sitä ennen nautimme kesästä, auringosta, tuulesta ja aalloista. Osallistumme paikallisiin tapahtumiin ja herkuttelemme paikallisissa ravintoloissa. Kesä on kerran vuodessa, nautitaan siitä kaikilla aisteilla!

Oikein aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille!

Anne Pesola
toimitusjohtaja
KOSEK