19.9.2017

Kokkolan seudulla riittää töitä - kuinka työ löytäisi tekijänsä?

Tuoreen selvityksen mukaan Kokkolan alueen yritykset etsivät osaavaa työvoimaa. Yrityksistä olisi välittömästi valmis palkkaamaan 1-2 työntekijää peräti 70 %.

Ylipäätään noin kolmanneksella yrityksistä on haasteita löytää sopivaa työvoimaa.

Alueellemme on kuitenkin perinteistä, että moni työpaikka menee niin sanotusti ”tiskin alta”. KOSEK, Pohjanmaan kauppakamari, Soite ja TE-keskus haastavatkin sosiaalisen median kampanjan avulla alueen työnantajia kertomaan entistä avoimemmin työntekijätarpeistaan. Kampanja alkaa tiistaina 19.9., ja sen aikana esitellään neljä Kokkolaan muualta muuttanutta henkilöä videoiden avulla. Videot julkaistaan KOSEKin Facebook-sivuilla ja niitä markkinoidaan alueen lisäksi keskeisimpiin yliopistokaupunkeihin.

- Toivomme tavoittavamme paluumuuttajia, jotka ovat siinä vaiheessa, että opinnot ovat loppusuoralla tai jo ohitse ja on aika juurtua työelämään, kertoo KOSEKin markkinointipäällikkö Päivi Korpisalo.

Työn vastapainoksi Kokkola tarjoaa myös monipuolisia harrastusmahdollisuuksia, mikä on työn lisäksi tärkeä vetovoimatekijä kaupungille. Vaihtoehtoja löytyy niin urheilun, kulttuurin ja puhtaan luonnon ystäville. Kampanjan neljä tuoreehkoa kokkolalaista kertovat omasta näkökulmastaan asioita, jotka ovat Kokkolassa yllättäneet positiivisesti.

- Kokkolan saavutettavuus on yksi tekijä, jota ei aina ehkä tule ajatelleeksi vetovoimatekijänä. Helsingistä tänne pääsee lentäen tunnissa ja junalla reilusti alle neljässä tunnissa. Lisäksi arjen pyörittäminen on sujuvaa, huomauttaa Pohjanmaan kauppakamarin johtaja Paula Erkkilä.

Paluumuuttajien lisäksi kampanjalla halutaan tavoittaa Kokkolan seudun nuoret ja lisätä heidän tietoisuuttaan alueen monipuolisesta yritys- ja työnantajatarjonnasta. Käytännössä on huomattu se, että nuorilla on paikoin hyvin suppea käsitys uramahdollisuuksista alueella.

Lisätiedot:
markkinointipäällikkö Päivi Korpisalo, paivi.korpisalo@kosek.fi, 044-780 9095
johtaja Paula Erkkilä, paula.erkkila@kauppakamari.fi, 044 781 0704