29.8.2017

Tapahtumajärjestäjän opas avuksi lupaviidakkoon

Kokkola on kymmenien isompien ja lukuisten pienempien tapahtumien kaupunki.

Suomessa tapahtumien järjestäminen vaatii usein monipolvisen lupaprosessin, joka on asiaan perehtymättömälle hyvin haasteellinen kokonaisuus hahmottaa. Yhteistyössä mm. poliisin, pelastuslaitoksen ja Kokkolan kaupungin kanssa on KOSEKissa koostettu tapahtumajärjestäjän opas avuksi tapahtumien järjestäjille. Saman tyyppisiä oppaita on käytössä myös muissa isommissa kaupungeissa.

Opasta on tehty painoversiona, jota on saatavilla mm. Kokkolan matkailuneuvonnasta Chydeniasta ja Kokkolan poliisin lupapalvelusta. Linkki sähköiseen versioon löytyy Visit Kokkolan verkkosivujen (www.visitkokkola.fi) etusivun alaosasta.
Oppaan on koonnut KOSEKin projektipäällikkö Mari Keiski, jolla on myös itsellään takana vankka kokemus lukuisten isompien tapahtumien järjestämisestä.

- Tapahtumaa suunnittelevan kannattaa aivan ensimmäiseksi olla yhteydessä Kokkolan poliisin lupapalveluun, mistä selviää tarvitseeko ilmoitusta yleisötilaisuudesta tehdä. Tämän jälkeen voi sitten oppaasta etsiä, mihin kaikkiin tahoihin pitää olla yhteydessä ja mitä kaikkea pitää ottaa huomioon. Kaikki viranomaistahot mielellään auttavat ja neuvovat, että tapahtumasta saadaan turvallinen ja onnistunut. Oppaaseen on koottu hyödyllisten viranomaisyhteystietojen lisäksi myös kattava lista erilaisista tapahtumille sopivista paikoista, joita Kokkolasta löytyy joka lähtöön, kertoo Mari Keiski.

Tapahtumat tuovat elävyyttä ja elinvoimaa kaupunkiin, ja oppaan tavoitteena on helpottaa eri toimijoiden työtä niiden järjestämisessä. Opasta päivitetään jatkossa vuosittain.

Lisätiedot:
projektipäällikkö
Mari Keiski
044-7809715
mari.keiski@kosek.fi


Linkki oppaan e-julkaisuun