7.8.2017

Kolster sparraa jälleen Kokkolan seudun yrityksiä maksuttomissa IPR-klinikoissa

IPR-asiantuntijayritys Kolster Oy Ab ja KOSEK ovat sopineet maksuttomasta IPR-neuvonnasta patentti-, tavaramerkki- ja mallisuojausasioissa Kokkolan seudun yrityksille ja yrittäjille.

Kolsterin IPR-asiantuntijat Ossi Huhtanen, Håkan Niemi ja Sinikka Veittola sparraavat vuorokuukausina Kokkolan seudun yrityksiä ja yrittäjiä maksuttomissa IPR-klinikoissa Yritystalo Evaldissa (Ristirannankatu 1, II krs). Klinikoissa saat apua suojausmahdollisuuksien arvioinnissa ja yksilöityä neuvontaa, miten aineettoman omaisuuden suojauksessa kannattaisi edetä.

Varaa ennakkoon oma keskusteluaikasi (45 min.) johanna.haukilahti@kolster.fi tai puhelimitse Johanna Haukilahti, 020 137 0673.

Syksyn 2017 vahvistetut IPR-klinikkapäivät - KOSEK, Yritystalo Evald, Ristirannankatu 1 (II krs), Kokkola

- Torstai 21.9.
- Torstai 19.10.
- Torstai 16.11.
- Torstai 14.12


Menestyvät yritykset ovat aktiivisia IPR-oikeuksien rekisteröijiä

Kolster haluaa aktivoida yrittäjiä pitämään hyvää huolta arvokkaimmasta omaisuudestaan, joka nykymaailmassa on yhä enenevässä määrin aineetonta. Innovatiivisuus ja kilpailukyky realisoituvat viime kädessä immateriaalioikeuksina kuten patenttien ja tavaramerkkien rekisteröinteinä, sillä aineettomasta pääomasta on tullut merkittävä tekijä yritysten menestymisessä ja arvon kasvattamisessa toimialasta riippumatta. Oma elintila ja toimintavapaus markkinoilla raivataan tehokkaimmin IPR-oikeuksilla. Kovassa kansainvälisessä kilpailussa markkinat jaetaan parhaiden ja nopeimpien kesken. Menestyneimmät yritykset ovat tunnetusti aktiivisia IPR-oikeuksien rekisteröijiä liiketoimintansa turvaamiseksi ja hyödyntämiseksi kaupallisesti.

Eurooppapatenttiasiamies Ossi Huhtanen kannustaa Kokkolan seudun yrittäjiä:

- Jos yrityksessä kehitetään jotakin uutta ja erilaista kuin mitä kilpailijasi tekevät, kannattaa miettiä, miten varmistat henkisen pääoman pysymisen omissa käsissä. Kannattaa myös varmistaa, että yrityksesi ei ainakaan tietoisesti loukkaa toisten IPR-oikeuksia, mikä on iso riski liiketoiminnalle. Nykyisin IPR-hankkeisiin on mahdollista saada julkistakin rahaa, joten nyt on erittäin hyvä aika laittaa myös pienten yritysten IPR-asiat kuntoon.

Tunnetko Innovaatiosetelirahoituksen? Ota tehostartti kasvuun

Lue lisää Tekesin Innovaatiosetelirahoituksesta ja Kolsterin IPR-palvelupaketeista. Innovaatiosetelirahoitus (5 000 euroa + alv) tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden suojata mikro- ja pk-yrityksen aineetonta omaisuutta myös julkisella rahoituksella. Mikäli rahoituksen ehdot täyttyvät, yritykselle itselleen ei jää rahoitettavaa osuutta lainkaan.

Tekesin Innovaatiosetelirahoitus:

https://www.tekes.fi/rahoitus/pk-yritys/innovaatioseteli/

Innovaatioseteli & Kolsterin IPR-palvelupaketit:

http://www.kolster.fi/ajankohtaista/uutiset/ota-tehostartti-kasvuun!-hyodynna-innovaatioseteli-ja-kolsterin-ipr-palvelupaketit/(offset)/8
***
Henkilöesittelyt:
Ossi Huhtanen
http://www.kolster.fi/asiantuntijamme/ipr-asiantuntijat/kone-ja-sahkotekniikka/ossi-huhtanen
Håkan Niemi
http://www.kolster.fi/asiantuntijamme/ipr-asiantuntijat/kone-ja-sahkotekniikka/haakan-niemi
Sinikka Veittola
http://www.kolster.fi/asiantuntijamme/ipr-asiantuntijat/kone-ja-sahkotekniikka/sinikka-veittola


Lue lisää!